Naar aanleiding van de nakende 100ste verjaardag van het Zoetwaterpark droomt onze voorzitter van een grondige opwaardering

Jos Rutten aan het woord

“Ik koester een grote droom voor Oud-Heverlee en dat is dat de Zoet Water-site eindelijk opgewaardeerd wordt. De laatste decennia is die omgeving enigszins verloederd geraakt, terwijl ze echter zoveel potentieel heeft. Ik heb het dan voor alle duidelijkheid niet louter over de vijvers, maar over de hele omgeving. Er worden al jaren plannen gemaakt voor de Zoete Waters, maar tot nu toe is er nog niets van in huis gekomen om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Een heropwaardering van het Zoet Water, is echter dé manier om Oud-Heverlee opnieuw op de kaart te zetten. Het kan een plek worden die opnieuw aantrekkelijk is voor toeristen. Als we dat combineren met een innovatieve aanpak, komt dit ook de werkgelegenheid, vooral in de horeca, ten goede. 

Een deel van de droom bestaat er in dat de ontsluiting van de site beter wordt: goed aangelegde parkeerplaatsen, een vlottere bereikbaarheid via het openbaar vervoer en veilige voorzieningen om met de fiets naar het  Zoete Water te komen, vooral langs de Waversebaan, de Leuvense straaten de Maurits Noëstraat.”