Werkervaringsfabriek tAlternatief, het samenwerkingsproject van de gemeente en OCMW Zwevegem, vzw Groep Ubuntu, vzw De Poort en vzw BIK lanceert vanaf september de fietshal. De fietshal is een nieuwe fietsverhuur in Zwevegem voor en met kansengroepen. Ook medewerkers van de gemeente en OCMW Zwevegem en vzw Groep Ubuntu kunnen beroep doen op de fietsverhuur. Kansarme Zwevegemnaren die geen fiets kunnen kopen, mogen er voortaan één huren aan een voordelig tarief. “We doen meer dan een vervoermiddel verhuren. Dit geeft de mensen  ook meer vrijheid en kansen”, aldus sp.a schepen Marc Claeys die de fietshal opende. De nieuwe fietshal is een nieuwe fietsverhuur in Zwevegem voor en met kansengroepen. Het is Werkervaringsfabriek tAlternatief die het fietsverhuur in goede banen leidt. Daarmee breidt het nieuwe samenwerkingsproject van de gemeente Zwevegem, het OCMW Zwevegem, vzw Groep Ubuntu, vzw De Poort en vzw Bik zijn dienstverlening nog meer uit. tAlternatief biedt mensen met een beperking de kans om hun talenten te ontwikkelen. De werknemers staan in voor het onderhoud van het patrimonium, openbaar domein en het groen in Zwevegem. Eerder werd er al een was-, strijk- en houtatelier geopend en nu dus ook een fietshal.

“Met de financiële steun van de provincie hebben we zeventien stadsfietsen voor dames en heren aangekocht. Ook hebben we een bakfiets en een driewieler ter beschikking”, zeggen schepen van Sociale Zaken en Sociale Tewerkstelling, Marc Claeys (SP.A) en Tuur Bettens van het coördinatieteam van tAlternatief. Meer info over de huurvoorwaarden via tAlternatief: Blokkestraat 29A in Zwevegem - Tel. +32 (0)491/90 71 34 | talternatief@zwevegem.be of in het Sociaal Huis Zwevegem: Blokkestraat 29 – Tel. +32 056/76 52 00 | sociale.dienst@ocmw.zwevegem.be

Werkervaringsfabriek tAlternatief wil, via een talentgerichte benadering en een alternatief aanbod van werk, mensen activeren. De medewerkers van tAlternatief houden het patrimonium en openbare domein van de Gemeente Zwevegem proper en verzorgen de groengedeelten. Daarnaast heeft tAlternatief een was-, strijk- en houtatelier. De fietshal is het nieuwe aanbod van fietsverhuur.