Karin Temmerman, voorzitter van sp.a Gent, is duidelijk: “Over dat lijsttrekkerschap moet beslist worden door de Gentse partijraad van sp.a. Daniel, Freya, Tom en ik hebben in onderling overleg en in goede verstandhouding beslist om Tom voor te stellen aan de partijraad als lijsttrekker van sp.a voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Tom is al lang schepen, kent als geen ander de Gentse dossiers en is enthousiast om deze opdracht te aanvaarden.” Wanneer de kandidatuur van Tom wordt voorgelegd aan de partijraad moet nog bepaald worden.

Freya blijft zich vanzelfsprekend inzetten voor de sp.a, Gent en Vlaanderen in het Vlaamse parlement. Freya komt vurig op voor die warme samenleving, waarin veel aandacht is voor het welzijn van elk kind en elk gezin.

Karin engageert zich verder ten volle voor de zeer belangrijke dossiers in het federale parlement. Karin is een vaste waarde in Brussel. De Gentenaars en de Vlamingen kunnen op haar rekenen. De vraagstukken over de toekomst van ons pensioen, de begroting van ons land en het klimaat hebben haar bijzondere aandacht.

Daniël Termont, burgemeester tot 2018, bevestigt zijn vertrouwen, samen met John Crombez, nationaal voorzitter van de sp.a, in deze 3 sterke figuren binnen de Gentse sp.a. Daniël Termont: “Ik ben blij dat Tom zich kandidaat zal stellen voor het lijsttrekkerschap. We zijn een sterke ploeg. Dat bewijzen we weer vandaag! Ik heb er 100% vertrouwen in dat Tom, Karin en Freya de Gentenaars in Gent en de Vlamingen in de parlementen in Brussel zullen vertegenwoordigen.”

Ook John Crombez is tevreden met deze kandidatuur en heeft erg veel vertrouwen in de kandidatuur van Tom Balthazar.

 

Foto: Frederiek Vande Velde