Karl Apers, presentator en journalist bij de Antwerpse Televisie, zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de sp.a lijst staan. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt.


Na meer dan 20 jaar als journalist en gezicht van ATV kiest Karl Apers vandaag voor de politiek en sluit hij zich aan bij de Antwerpse sp.a.


Karl Apers: “Na decennia in de journalistiek is dit voor mij geen evidente sprong, maar een noodzakelijke. De laatste jaren werd de verontwaardiging over het gevoerde beleid in Antwerpen steeds groter. En dan is er als journalist geen andere weg, dan moet je een keuze maken.”

 

Apers wil vooral mee werk maken van een meer sociale stad:


“Ik woon in Berchem, zie daar elke dag hoe samenleven wél kan werken, het loopt uiteraard niet altijd van een leien dakje, maar de stad die ik daar zie staat mijlenver van het beeld dat door dit bestuur wordt opgehangen. Daarnaast vind ik ook dat er dringend iets gedaan moet worden aan de kinderarmoede in de stad: voor elke beleidsbeslissing zou er een armoedetoets moeten komen.”


Lijsttrekker Jinnih Beels: “Ik ben heel blij dat Karl ons vervoegt. Hij kent de stad, hij kent Berchem, hij kent de politiek en veel dossiers door en door. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en een grote bezorgdheid over sociale thema’s. Hij zal een grote versterking zijn voor ons team.”


Karl Apers is 54 en werkte bij ATV sinds medio jaren 90. Hij woont samen met zijn partner in Berchem, en heeft 3 kinderen.