Het kartel sp.a-groen presenteerde vandaag Valentina Gatti en Stefan Meert als kandidaten op de kartellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daniël Termont stelde de twee nieuwe, sterke kandidaten voor. Het kartel geeft hiermee een duidelijk signaal dat ze oog heben voor jonge, creatieve ondernemers, die kansen moeten krijgen. Gent is een plek waar deze mensen hun talent kunnen ontplooien.

Stefan Meert krijgt de 25ste plaats op de gemeenteraadslijst van sp.a-groen. Stefan is zelfstandige. Hij runt een recent geopende Standaard boekhandel in Mariakerke en was organisator van het Zilverfestival. Stefan is aangenomen zoon van Koen Crucke van wie hij ook jarenlang de manager was. Stefan is blij met de kans: 'Ik sympathiseer al jaren met de SP.A en heb veel ideeën, vooral voor jeugd- en seniorenbeleid, cultuur en feesten. Ik heb al enige ideeën om Mariakerke meer te laten leven.'

Valentina Gatti is eigenares van het succesvolle restaurant de Mineral in Onderbergen. Kort geleden opende ze een nieuw restaurant op de Ajuinlei: Eat Love, een biopizzeria. Valentina krijgt de 42ste plaats op de gemeenteraadslijst. Ze zal gecoacht worden door oud-burgemeester Frank Beke.

Valentina motiveert haar keuze om op te komen op de kartellijst als volgt: “Live your life to the max: het is mijn levensmotto. En daarbij is mijn buikgevoel mijn gps. Wat goed voelt, daar ga ik ten volle voor. Dat was zo toen ik nog lifestylejournaliste was, het is vandaag mijn manier van werken als uitbater van de Mineral en Eat Love Pizza. En het is ook de drijfkracht achter mijn keuze voor het kartel sp.a en groen".