Op vrijdagavond 18 mei werd de kartelovereenkomst gesloten tussen sp.a en Groen Berlare.

Op dat moment ondertekenden Cindy Roelandt (voorzitter sp.a Berlare) en Stefaan Vermeulen (vertegenwoordiger van Groen Berlare) plechtig de kartelovereenkomst, bijgestaan door hun "peters" Bart Van Malderen (Vlaams Volksvertegenwoordiger en lijsttrekker provincieraadsverkiezingen sp.a) en Björn Rzoska (Fractieleider Vlaamse parlement Groen).

Het wordt ook het eerste wapenfeit van Groen als partij in onze gemeente. De leden van het nieuwe sp.a-bestuur hadden reeds een hartelijke relatie met verschillende leden en sympathisanten van Groen. Daarom was de stap om een afdeling te starten én om in kartel naar de verkiezingen te trekken snel genomen. 

Beide partijen zijn immers overtuigd dat een progressief kartel broodnodig is om van onze Donkgemeente een sociale én duurzame plek te maken.

Het Donkmeer als locatie van de ondertekening is niet toevallig gekozen. Dit meer ligt op het kruispunt van de 3 deelgemeenten, het is een prachtige natuurschat die we willen overdragen aan de volgende generaties én we willen zorgen dat iedereen hiervan kan blijven genieten. Dat laatste is niet evident: de horeca kwijnt weg, de Donk wordt onder impuls van het gemeentebestuur volgebouwd met flats voor de happy few, terwijl de sociale huisvesting onder de norm blijft.

Groen, sp.a en verschillende onafhankelijken zetten alvast hun schouders onder een sterk progressief alternatief.