Kathleen Van Brempt, die sinds 2014 vice-voorzitter is van de fractie van Socialisten en Democraten (S&D) in het Europees parlement, heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van onze Europese fractie. Dat was tot voor kort in handen van de Italiaan Gianni Pittella, die echter terug keert naar de Italiaanse senaat. 

Kathleen kan als Europees parlementslid een sterk palmares voorleggen als een van de actiefste leden van de fractie, als voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie naar het Dieselgate-schandaal én als de vice-voorzitter die duurzaamheid prominent op de agenda van de Europese socialisten heeft geplaatst. Kathleen inspireerde zich voor haar campagne op de nieuwe baseline van sp.a ‘nieuwe tijden, nieuw socialisme’ met de oproep naar haar fractie: ‘Dare to change’ of ‘Durf veranderen’. Want veranderende tijden hebben nood aan een nieuw socialisme. 

De strijd om het voorzitterschap zal niet makkelijk worden, want Kathleen moet het ondermeer opnemen tegen de machtige groep Duitse sociaal-democraten, die ook een kandidaat naar voor hebben geschoven. De definitieve stemming over het voorzitterschap is gepland op 20 maart. sp.a voorzitter John Crombez en het partijbestuur wensen Kathleen ondertussen alle succes toe en steunen haar volop in de verkiezingscampagne. Go Kathleen.