Op zondagochtend 11 september fietsten een 100’tal mensen van Aalst, over Affligem, Asse tot Brussel en terug. De fietsersbond-afdelingen van Aalst, Affligem en Asse willen met deze actie het doortrekken van de fietssnelweg van Brussel naar Asse, die momenteel in aanleg is, onder de aandacht brengen. Katia Segers (sp.a) , in het Vlaams Parlement dé voorvechtster van een duurzame mobiliteit in onze regio fietste mee, samen met Sven Janssens van Jongsocialisten Pajottenland én Pasar Liedekerke.

Het succes van deze actie toont dat een fietssnelweg tussen Aalst en Brussel een zeer goed idee is en zal beantwoorden aan een reële nood van velen die dagelijks in de file richting Brussel staan. Katia Segers: “Ik pleit in het Vlaams parlement al sinds 2014 voor een duurzame mobiliteit in Vlaams-Brabant. Een comfortabele en snelle fietsverbinding tussen Aalst en Brussel zal heel wat mensen op de fiets en uit de file op de E40 helpen. Bovendien vormt de voorgestelde route een missing link in de huidige plannen van het Fiets-GEN. Ik doe mijn uiterste best om ook vanuit Vlaanderen mee te helpen deze fietssnelweg te realiseren.”.

Het Vlaams parlementslid heeft de AAAB fietssnelweg op tafel gelegd in het Vlaams Parlement om de minister aan te sporen ook het Vlaamse niveau een bijdrage te leveren om de fietssnelweg tussen Aalst en Brussel te realiseren. 

“De AAAB-verbinding zal een verbetering zijn voor de regio hele regio”, zegt Sven Janssens. “Als fervent fietser pendel ik af en toe met de fiets van Roosdaal naar Brussel. De route naar Brussel heeft echter meer weg van een hindernissenparcours dan van een fietsroute. Dit kan sneller, veiliger en beter.”