Op zondag 11 september organiseerden de Fietsersbondafdelingen van Aalst, Affligem en Asse een fietstocht van Aalst, via Affligem en Asse naar Brussel en terug. De fietsersbondafdelingen wilden met deze actie het doortrekken van de fietssnelweg van Brussel naar Asse, die momenteel in aanleg is, onder de aandacht brengen.  De Fietsersbondafdelingen willen de fietssnelweg van Asse naar Brussel via Affligem doortrekken naar Aalst (AAAB). Katia Segers (sp.a),  in het Vlaams Parlement dé voorvechtster van een duurzame mobiliteit in onze regio, staat samen met Sven Janssens van Jongsocialisten Pajottenland  pal achter de eis van de fietsersbondafdelingen.

“Ik pleit in het Vlaams parlement al sinds 2014 voor een duurzame mobiliteit in Vlaams-Brabant. Een comfortabele en snelle fietsverbinding tussen Aalst en Brussel zal heel wat mensen op de fiets en uit de file op de E40 helpen. Bovendien vormt de voorgestelde route een missing link in de huidige plannen van het Fiets-GEN. Het is dan ook duidelijk dat ik mijn uiterste best zal doen om ook vanuit Vlaanderen mee te helpen deze fietssnelweg te realiseren. Minister van mobiliteit, Ben Weyts, investeerde amper in de fietssnelweg tussen Asse en Brussel en mag bij het doortrekken van deze fietssnelweg wel met geld over de brug komen”, aldus Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a).

“De  AAAB-verbinding zal een verbetering zijn voor de regio hele regio”, zegt Sven Janssens. “Als fervent fietser pendel ik af en toe met de fiets van Roosdaal naar Brussel. De route naar Brussel heeft echter meer weg van een hindernissenparcours dan van een fietsroute. Dit kan sneller, veiliger en beter.”

Om hun steun te betuigen voor de nieuwe AAAB-route reed Katia Segers (sp.a) samen met Sven Janssens op de tandem van Affligem richting Brussel. De 100-tal aanwezigen sportievelingen, die de noodzaak voor een fietssnelweg van Aalst tot Brussel benadrukten, en de puike organisatie van de Fietsersbondafdelingen werd het een fijne en gezellige fietstocht. Bovendien heeft het Vlaams parlementslid de AAAB fietssnelweg op tafel gelegd in het Vlaams Parlement om de minister aan te sporen ook het Vlaamse niveau dit voorstel mee tot stand te brengen.