De provinciale school De Wijnpers uit Leuven organiseert van 11 tot en met 22 januari doedagen voor de leerlingen van het zesde leerjaar van het basisonderwijs uit de regio.

Zo’n 800 zesdejaars van 24 basisscholen kunnen dan voor het eerst kennismaken met het secundair onderwijs. Een recordaantal.
Vandaag bezochten de leerlingen van Vrije Basisschool Ter Bank uit Leuven de doedagen van De Wijnpers. In aanwezigheid van gedeputeerde Marc Florquin volgden zij een workshop biotechnieken.

‘‘Omdat de overstap naar de grote school écht wel groot is organiseert onze school de Wijnpers doedagen. De zesdejaars van de Leuvense basisscholen worden dan uitgenodigd om een bezoek van een halve dag te brengen aan de school’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

‘De doedagen passen binnen de studiekeuzebegeleiding en de kennismaking met technologie en techniek waar wij sterk op inzetten’, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers. ‘We beschikken over een brede waaier aan specifieke en uiteenlopende studierichtingen. We laten de kinderen hiervan proeven in actieve workshops’.

De leerlingen maken in de labo’s van biotechniek eigen badzout, gaan aan de slag met plantenbakken en gestekte planten bij Plant-dier-en milieutechnieken. Ze kunnen ook zelf PE-lassen in de ateliers van sanitaire installaties en centrale verwarming en leven zich artistiek uit in de ateliers van beeldende kunsten.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.