Jongens en meisjes die naar het secundair onderwijs komen, komen terecht in een onbekende wereld. Om deze leerlingen te laten kennismaken met cultuur, organiseren jeugdcentrum De Klinker, cultuurcentrum Het Gasthuis, de Stedelijke Openbare Bibliotheek en het Stedelijk Museum al vier jaar op rij de ‘Kick Off – Jong zijn en Cultuur? Dat is Cool’ onthaaldagen.

“Tijdens de Kick Off onthaaldagen ontdekken de jongeren wat er leeft op het gebied van cultuur en jeugd in Aarschot”, legt schepen van Cultuur Steven Omblets uit. “Heel de dag door nemen de leerlingen deel aan toffe workshops op verschillende locaties. In de museumtuin krijgen de kinderen een lunchdoos en een drankje aangeboden terwijl dj’s Fiësto voor sfeer zorgen.”

“De ‘Kick Off’ onthaaldagen zijn telkens een overdonderend succes”, zegt schepen van Jeugd Mattias Paglialunga. “De leerlingen zijn altijd heel enthousiast en leren veel Aarschotse initiatieven kennen.” “Ook de leerkrachten zijn fan van de onthaaldagen”, vult burgemeester André Peeters aan. “Zij vragen de scholen ondertussen al om op voorhand in te schrijven wegens het grote succes.”

Op vrijdag 2, maandag 5 en dinsdag 6 september 2016 ontdekken de jongeren wat er leeft op het gebied van cultuur en jeugd in Aarschot. Op vrijdag 2 september wordt het SintJozefscollege verwacht, op maandag 5 september komen Siba, Sima en het Damiaaninstituut langs en op dinsdag 6 september zijn de Middenschool en Sancta Maria aan de beurt. Hieronder vind je het programma van de onthaaldagen.

Programma

Van 8.45 tot 15.30 uur vinden workshops plaats. Elke workshop duurt 80 minuten en de klassen nemen deel via een doorschuifsysteem.

Stedelijk Museum 

- Bierbrouwen

- Oude caféspelen

- Demertentoonstelling


Stedelijke Openbare Bibliotheek 

- Poppenspel

- Jeugdauteur

- Striptekenen

 

Cultuurcentrum Het Gasthuis

- Theater

- Licht- en geluidstechnieken

- Bodypercussie

 

Jeugdcentrum De Klinker

- ‘De Klinker on stage’:

   een mix van optredens en workshops