De Vlaamse week tegen pesten kende donderdag zijn climax, toen 3.500 lagereschoolkinderen de Move tegen Pesten op het Ladeuzeplein brachten. Ketnet was present en zond het gebeuren rechtstreeks uit, zodat in heel Vlaanderen kinderen in hun school konden meedansen.

"De Move tegen Pesten is een sterk mobiliserend en verbindend signaal tegen pesten", zegt Wouter Quartier, netmanager van Ketnet. "Van maandag tot vrijdag werd de Vlaamse week tegen pesten gehouden. Een hele week lang hebben we uitgebreid aandacht besteed aan het thema. De apotheose van de week is deze Move tegen Pesten, met Niels Destadsbader en Slongs Dievanongs. Met 3.500 schoolkinderen die hier aanwezig zijn, maar ook met schoolkinderen elders: vorig jaar bereikten we zo 272.000 kinderen in ruim 2.000 scholen."

Naast de aanwezige kinderen op het plein, dansten bijvoorbeeld in Leuven nog eens 4.200 kinderen op hun eigen speelplaats de Move tijdens de live-uitzending. "We werken al lang rond deze thematiek en willen die ook niet beperken tot louter de Week tegen pesten", zegt schepen van onderwijs Mohamed Ridouani. In samenwerking met de scholen zorgen we voor een bredere aanpak: als kinderen zich goed voelen op school, gaan ze ook minder snel overschakelen tot pestgedrag.

"Blijvende alertheid is echter noodzakelijk", besluit Ridouani. "We blijven constant met de basisscholen de problematiek opvolgen." (JVB/foto krl)

© 2014 Roularta Media Group (De Zondag)