Met de nieuwe jeugdconsulente waait er duidelijk een frisse wind in het aanbod van zowel vakantiekampen als grabbelpas maar het aantal plaatsen blijft nog krap, zegt sp.a-ster Anja Vanrobaeys. De speelweken maar ook een aantal Grabbelpasactiviteiten tijdens de krokus- maar ook paasvakantie zijn inmiddels volzet. Op de gemeenteraad werd me verteld dat hiervoor naargelang de activiteit 1 tot 8 kinderen op de reservelijst staan. Ook Pimboli kampt op sommige dagen van de krokusvakantie nog met wachtlijsten van 8 tot 13 kinderen. 

Hoewel het aantal kinderen op de wachtlijst is afgenomen, blijf ik verder hameren op bijkomende inspanningen voor dit al jarenlang aanslepend probleem.  Nogmaals als het schepencollege graag uitpakt met een financieel gezond Erpe-Mere, dan zou elke werkende ouder hier moeten kunnen rekenen op een opvangplaats voor zijn kind. De schepen beloofde me in ieder geval een evaluatie en bijsturing  van het aanbod tegen de zomervakantie. Ik herhaalde ook nog eens mijn vraag naar samenwerking over de tussen Pimboli en Grabbelpas, zodat op de spitsuren zoveel mogelijk kindjes kunnen worden opgevangen over verschillende activiteiten heen.  Want de uitbreiding die is gevraagd voor Pimboli van 40 naar 54 erkende opvangplaatsen is op zich wel een goede zaak, maar de vraag blijft of die uitbreiding voldoende is als je weet dat er op bepaalde momenten in de zomervakantie dubbel zoveel kinderen op de wachtlijst staan. 

Daarnaast stelde ik me ook vragen bij de volgorde die gehanteerd wordt bij de online-inschrijvingen die twee dagen eerder kunnen dan de papieren inschrijvingen aan het loket.  Blijkbaar wordt bij de online-inschrijvingen een bezettingsgraad van 75% gehanteerd, waardoor 25% van de plaatsen blijven voorbehouden voor de inschrijvingen aan het loket.  Tot slot blijken er ook nog bugs te zitten in het informaticasysteem, zo moet je bijvoorbeeld eerst een Grabbelpas aankopen vooraleer je kan inschrijven voor een activiteit, wanneer die volzet blijkt, dan is je aankoop van de Grabbelpas misschien voor niks geweest. Die groeipijnen kunnen echter wel snel worden verholpen.