In muziekcentrum Het Depot langs het Martelarenplein in Leuven was het gisteren al klimaatprojecten wat de klok sloeg.

Tijdens een groots opgezet netwerkmoment kwamen niet minder dan 60 burgers en 135 instellingen te samen om na te denken over de uitwerking van een 20-tal projecten in functie van de actie Leuven Klimaatneutraal om tegen 2030 netto geen CO2 meer uit te stoten. "De voorbije drie jaar hebben we al heel wat mensen geïnformeerd, maar nu is het tijd om in actie te schieten. De focus ligt dan ook volledig op de uitwerking van de projecten op korte en op lange termijn", aldus coördinator Katrien Rycken.

"De uitdagingen zijn natuurlijk uiteenlopend en gaan over thema's zoals gebouwen, consumptie, natuur, landbouw, hernieuwbare energie en mobiliteit. Dit 'netwerkmoment' is dan ook ideaal om verschillende partners met elkaar in contact te brengen, want niet iedereen heeft dezelfde agenda."

Vervoer van en naar research park

"Zo zitten hier bijvoorbeeld Vélo, De Lijn, HR-afdelingen en verschillende bedrijven van het industrieterrein in Haasrode samen om te kijken hoe het vervoer van en naar het research park op een klimaatvriendelijke manier kan gebeuren. De bedoeling is dat er vandaag (gisteren, red.) ook een businessplan wordt opgesteld. Het is belangrijk dat we weten hoe alles financieel ervoor staat en hoe ze hun doel in de toekomst willen bereiken."

Meer info over 'Leuven Klimaatneutraal 2030' en toekomstige evenementen kan je terugvinden op de gelijknamige website. (KHK)

 

© 2015 De Persgroep Publishing (Het Laatste Nieuws)