De tachtigjarigen van de gemeente Glabbeek krijgen een rookmelder als verjaardagscadeau van het OCMW Glabbeek, zegt OCMW-voorzitter Johnny Reweghs (sp.a).

Klusjesman OCMW Glabbeek hangt rookmelders op bij 80 jarigen.

Germaan en Rachel Lambrechts- Vanderstukken, kregen vandaag bezoek van onze klusjesman van het OCMW-Glabbeek met hun verjaardagscadeau, eerst krijgen ze een korte maar deskundige uitleg van wat te doen bij brand en tegelijkertijd wordt de rookmelder opgehangen in de woning.


Germaan en Rachel zijn uiterst tevreden met dit cadeau en overwegen na dit gesprek om meerdere rookmelders aan te schaffen. Germaan vindt deze actie meer dan nodig bij de ouderen die nog zelfstandig in hun woning verblijven. Dit geeft een veilig gevoel ’s nachts. Zelfs overwegen ze om gekoppelde rookmelders aan te schaffen omdat in de verst van elkaar gelegen ruimtes de sirene niet duidelijk hoorbaar is.

OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) : Rookmelders en een geoefend vluchtplan zorgen ervoor dat jij en je gezin tijdig de woning kunnen verlaten in geval van brand. Bespreek met heel de familie wie er bij brand wat gaat doen (wie neemt de kinderen mee, waar hangt de sleutel, langs welke weg kan je naar buiten, ...).