Wijk Haechen heeft sinds kort een speeltuintje! En het wordt goed gebruikt door enthousiaste kinderen en tevreden (groot)ouders. Een goed initiatief dat sp.a-Kortessem met plezier extra in de schijnwerper plaatst! Ook een dikke pluim voor de werkmannen van onze technische dienst die nu zelfs het maaisel opruimen. Top!

Meer nog, Ellen en Maxine Hoebrechts hebben enkele adviezen voor ons gemeentebestuur om er een nog beter geheel van te maken.

Ellen Hoebrechts: “Vermits de verkaveling Oorsprongstraat /Hachentstraat te koop staat, is het zinvol om nu reeds, nu er nog tijdsruimte is, de zitbank en vuilnisbak, die eenzaam en verloren onder de bomen  midden op een bouwkavel staan, te verplaatsen. 

Een inplanting in de buurt van de speeltoestellen lijkt een logische optie! En laten we zeker een veilige afbakening van de speeltoestellen niet uit het oog verliezen, want voor het naastliggend perceel loopt momenteel een bouwaanvraag. Met een werf naast een speeltuin moeten we extra voorzichtig zijn. Misschien kan de haag, die op de verkavelde bouwpercelen staat, verplant worden?

En er is meer”, weet Maxine Hoebrechts, “We moeten ook meer aandacht hebben voor de afwerking en de veiligheid! De toestellen werden na het opstellen afgeboord met een rood/wit lint. Dat lint ligt er nog steeds op een hoopje… En de panelen “te koop” voor de bouwplaatsen hebben niet lang recht gestaan. Ze liggen nu langs de speeltoestellen in het gras en in de beplanting… Opruimen die handel, a.u.b.! Dergelijke dingen horen niet thuis op en naast een speeltuin.

Echte kwaliteit verkrijg je met een goeie finishing touch. 

Sp.a-Kortessem staat daarvoor garant!