In Perron M in Mechelen hebben zondagnamiddag tientallen sportievelingen een koers op rollen gereden. Met de opbrengst willen socialistische organisaties tijdens het Hemelvaartweekend met een vijftal ploegen deelnemen aan de 1000 kilometer tegen kanker.

De netto-opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar het biomedisch kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km.

“Vandaar dat we hier vandaag een ‘Koers op rollen’ organiseren. Dat brengt geld in het laatje. Aan de voorbije edities van de 1000 km namen tal van ploegen van zowel sp.a, ABVV, BBTK als de socialistische mutualiteit De Voorzorg deel aan de 1000 kilometer. We moeten ons laten gelden, niet alleen om het goede doel maar ook omdat het een gebeuren is dat in het hart van onze stad plaatsvindt”, zegt Caroline Gennez van sp.a Mechelen.

Ook sp.a-tenoren kwamen zondag de deelnemers aanmoedigen. John Crombez, Rudy De Leeuw en Paul Callewaert namen het op de fiets tegen elkaar op.

www.1000km.be

BRON: Gazet van Antwerpen - Leo De Nijn
http://www.gva.be/cnt/bllde_02100631/koersen-op-rollen-voor-strijd-tegen-kanker