Op 30 april zijn er heel veel activiteiten voor meiavond en op 1 mei vieren we de Dag van de Arbeid. Maar er is nog heel wat te doen!


Vanavond is er Magical Mystery Tour...

Met 30 bands die op 19 locaties een podium krijgen maakt Gent haar naam als muziekstad opnieuw waar. Door podiumkansen te geven aan lokaal talent onder de noemer van Lokale helden wordt aankomend talent letterlijk in de schijnwerpers gezet. Ook de Stad ondersteunt dit initiatief van Poppunt door organisatoren financieel te steunen en zelf de Magical Mystery Tour te organiseren.

Meer hier. 


2 mei: Tumult in Gent

Voor de zesde keer organiseert Urgent.fm haar kunstenfestival, deze keer in De Krook. Een hele dag kan je er allerlei soorten kunst gaan ontdekken! Meer hier


5 mei: Gent in G

Heel de maand mei en ook begin juni 2018 vinden in Gent tal van activiteiten en debatten plaats die democratie, de burger, de stad en Europa centraal stellen - van de grootste fanfare van Gent tot een 'presentatiebattle' tussen jongeren. Al die evenementen kaderen in de Eurocities-campagne ‘Cities4Europe, Europe for citizens’, een initiatief van Gent als voorzitter van het stedennetwerk. De campagne loopt al in 76 steden in Europa. De campagnemaand wordt op gang 'gespeeld' op zaterdag 5 mei 2018 om 11 uur met het evenement ‘Gent in G’, een massaconcert op het Emile Braunplein.

http://persruimte.stad.gent/165720-stad-gent-zet-burger-centraal-in-europese-campagne-cities4europe-europe-for-citizens


UiTPAS

Ook fan van de UiTPAS? Met UiTPAS kan je overal punten sparen, die je dan weer kan omzetten in andere voordelen. Je kan nu ook punten sparen via de app op je telefoon! Leer er meer over hierLichtfestival, nog niet helemaal voorbij!

Het Lichtfestival is al een tijdje gedaan, maar je kan nog altijd een beetje nagenieten hier en daar: 

MIAT: Het Miat zet de deuren van haar depot open, nog tot en met 22 juli 2018. Voor ‘Open depot: collectie licht’ selecteren collectiemedewerker Michel Delabarre en verzamelaar Antoon Devogelaere enkele bijzondere stukken uit de omvangrijke lichtcollectie van het museum. Daarnaast toont het MIAT ook affiches, reclames, folders, productcatalogi en reclamefilms die deze lichtcollectie rijk is. Meer info vind je hier.

Design Museum: In het Design museum kun je nog tot 6 mei 2018 gaan kijken naar de kinetische lichtinstallatie ‘LeveL – The Fragile Balance of Utopia’ van het Oostenrijkse designerduo mischer’traxler studio. ‘LeveL’ toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Eén element uit balans heeft invloed op het hele systeem en doet de installatie letterlijk wankelen. Meer info vind je hier.

Lopende tentoonstellingen

Huis van Alijn:  heeft een gloednieuwe opstelling. Ze speelt in op nostalgie, en nostalgie is emotie en herkenbaarheid. Meer info

S.M.A.K. : Meer info

MSK: Van Bosch tot Tuymans. Meer info. Nieuwe tentoonstelling van Medardo Rosso. 

Design Museum:  Meer info

MIAT: Meer info

Museum Dr. Guislain: over angst en emoties. Meer info

Sint-Pietersabdij: Meer info