Maandagmorgen 14 augustus, een stralende zon, een parcours door het heuvelachtig landschap van Moorslede, Zonnebeke, Passendale, Oostnieuwkerke, leuke stopplaatsen en een perfecte organisatie met ervaren wegkapiteins. Meer was er niet nodig om 147 fietsers naar Ledegem te krijgen. 

John Crombez sprak de deelnemers nog even toe om later in de voormiddag de groep te vervoegen. De rit was perfect getimed : telkens 15 km, een stopplaats om te dorst te lessen, in de voormiddag in de kantine van FC Passendale, in de namiddag in het Cultuurcentrum De Bunder in Moorslede. Over de middag een voedzame maaltijd in Zaal Zonneheem in Oostnieuwkerke. In Moorslede won John het duel in het petanquespel, maar hij moest toch nipt de duimen leggen in een gelegenheidswedstrijd tegen de vrouwelijke kampioen van de plaatselijke petanqueclub. 

De start en aankomst locatie was de kantine van Olympic Ledegem. Een pracht accomodatie om dergelijke groepen te ontvangen. Sp.a Ledegem mag terecht fier zijn op deze organisatie.