De wegwerpeconomie is slecht voor het milieu, onze lokale economie en onze gezondheid. De verpakkingen komen ook op de straat en in de natuur terecht. Zwerfafval is ook een probleem in Aarschot en onze deelgemeenten. 

sp.a wil de Aarschottenaars stimuleren om hun aankopen in de toekomst ook ‘lokaal en duurzaam’ te doen. Door lokaal te kopen, steun je de plaatselijke landbouwers en handelaars. Om dat kracht bij te deelden we op donderdag 21 juni van 9u tot 12u actie aan elke marktganger een duurzame linnen zak uit, waar ze hun boodschappen kunnen insteken. Niet enkel op die donderdag, maar telkens ze gaan winkelen.

We willen mensen ook aanmoedigen om vaker de fiets te nemen. Ook voor (kleine) boodschappen. Wij van sp.a zoeken oplossingen en maken werk van meer veilige fietsverbindingen tussen Aarschot en de verschillende deelgemeenten. We willen betaalbare en gezonde voeding die geproduceerd is met respect voor dieren, onze omgeving en het werk van de landbouwer. We maken van duurzame en lokaal gekweekte landbouwproducten de norm in de keukens van onze rusthuizen, kinderdagverblijven en scholen.

Meer info: 

Tom Vanderhaegen - politiek secretaris - 0478 38 16 45

Urbain Lavigne - voorzitter - 0496 23 97 11

Geert Schellens - schepen van Leefmilieu - 0477 47 15 20