Kinder- en jeugdtheater KOPERGIETERY in de Blekerijstraat beleefde enkele spannende maanden, maar kan nu terug opgelucht ademhalen. Enkele jaren geleden kochten ze al het grootste deel van het gebouw met foyer en theaterzaal. Het aanpalende gebouw, met repetitieruimtes, atelier en toegang tot de scène was nog niet van hen, en werd nu verkocht op de private markt. Daarvoor hadden ze geen middelen meer. 

Schepen van cultuur Annelies Storms ging op zoek naar extra middelen en vond 700.000 euro voor de aankoop van dat gebouw. Vlaams minister van Cultuur Sven Gats paste de overige 224.000 euro bij en daarmee was de aankoop een feit. Het voortbestaan van de Kopergietery is hiermee nu verzekerd. 

De Kopergietery is niet enkel een creatie- en presentatieplek voor kindertheater, het is een van de belangrijkste broedplaatsen voor kunstenaars in onze stad”, stelt cultuurschepen Annelies Storms. “Dat de plek onlosmakelijk verbonden is met de werking, is dan ook een onzekerheid geweest. Met een investering van 700.000 euro verzilveren we als stad de toekomst van dit huis.