De discussie tussen links of rechts vindt John Crombez onbelangrijk. "We gaan de harten van mensen niet veroveren door een centimeter meer naar het centrum of naar links op te schuiven. Ik geloof dat het wel kan met concrete projecten, waarin we niet bang hoeven te zijn voor radicale, duidelijke standpunten”, zegt Crombez.

"Harten veroveren doen we met concrete acties, en met duidelijke standpunten"- @johncrombez #nonstop

"Wij zijn een deel van ons publiek verloren omdat we over sommige thema's te veel met de handrem op hebben gesproken. Ik denk bijvoorbeeld aan sociale dumping, en Oost-Europeanen die hier ver onder de prijs komen werken. Toen ik daar enkele jaren geleden iets over zei, werd dat als een aangebrande opmerking gezien. Terwijl dat een reëel probleem is, waar we een concreet, duidelijk antwoord op moeten geven, zonder taboe's.”

"Hetzelfde geldt voor de files. Die zijn in zeven jaar tijd verdubbeld. Dat is een immens probleem, dat alle lagen van de bevolking treft. Ook hier zullen we dus voor radicale oplossingen moeten kiezen. Wij moeten - zonder handrem - aan de mensen durven zeggen dat het systeem van de bedrijfswagens een slecht systeem is, en dat we daar op iets langere termijn allemaal slechter van worden."

“Koppel mobiliteitsbudget aan taxshift, dat is véél beter voor onze samenleving”, zegt @johncrombez #nonstop

Alleen, voor veel gewone mensen maakt die bedrijfswagen deel uit van hun inkomen. Crombez: "Bedrijfswagens liggen gevoelig, maar dat is geen reden om het er niet over te hebben. We moeten durven die discussie te voeren. Wij gaan de mensen uitleggen dat een mobiliteitsbudget – waardoor mensen de keuze krijgen en niet altijd een bedrijfswagen hoeven te nemen - én een taxshift van arbeid naar vermogen veel beter zijn voor onze maatschappij. Mensen snappen dat, daar ben ik heilig van overtuigd.”

“Dit gaat precies over de essentie van wat ik bedoel als ik zeg dat we radicaler moeten durven te zijn. Durven wij keuzes maken die op het eerste gezicht moeilijk zijn, maar op langere termijn voor een betere maatschappij zorgen? Mijn antwoord is - volmondig – ja”, besluit Crombez.