In maart stelde Mostafa Nassali (sp.a) vragen over de achteruitgang van het openbaarvervoeraanbod in de omgeving van de Nieuwdreef. Daarop kondigde de districtsschepen aan dat er overleg met De Lijn zou volgen. In april kreeg gemeenteraadslid Greet van Gool in de gemeenteraad hetzelfde antwoord van de bevoegde Antwerpse schepen: er komt overleg met De Lijn. Nog begin april kregen actievoerende bewoners van de Nieuwdreef te horen dat de beslissing van De Lijn niet definitief was. Zo was er toch nog hoop dat de trajectwijziging niet zou uitgevoerd worden. Het was ijdele hoop, want het “overleg” met De Lijn werd een flop.  

Het schrappen van bus 650 in de Nieuwdreef is gelinkt aan de verlenging van tramlijn 6 op de Noorderlaan naar de nieuwe Park & Ride op de Luchtbal. Die verlenging van tramlijn 6 zorgt voor een vlottere bereikbaarheid van de bedrijven op de Noorderlaan en van het centrum van Antwerpen voor mensen uit de noordrand. Maar daar moeten de mensen van de Nieuwdreef niet het slachtoffer van worden. ‘Voor sp.a is het onaanvaardbaar dat duizenden Merksemnaren en bezoekers van Merksem slechter openbaar vervoer krijgen’, zegt sp.a-districtsraadslid Mostafa Nassali.

De huidige bushaltes op de Nieuwdreef zorgen ervoor dat bewoners van de Nieuwdreef en omgeving –onder wie veel mensen die moeilijk te been zijn – in het centrum van Merksem, in het ziekenhuis Jan Palfijn, in de Colruyt op de Groenendaallaan geraken. Ze zorgen er ook voor dat kinderen en volwassenen vlot de muziekschool in de Nieuwdreef kunnen bezoeken en dat het Cultureel Centrum in de Nieuwdreef ook zonder auto bereikbaar is. ‘Voor sp.a Merksem is het inkorten van buslijn 650 een asociale maatregel die jong en oud treft’, aldus voorzitter sp.a Merksem Dominique Kums.

http://www.gva.be/cnt/blkdh_02882886/seniorenraad-vraagt-overleg-over-bus-650-aan-de-lijn