Burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (sp.a) wil vanaf volgende zomer met de andere kustburgemeesters een actieplan klaarstomen voor schone stranden. In Bredene onderneemt men deze zomer al heel wat stappen om zwerfvuil tegen te gaan.     

“Het mooie zomerweer en de vele kustactiviteiten zorgen voor blije gezichten en dit niet in het minst bij de kustburgemeesters. Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. De massale toestroom van toeristen veroorzaakt ook een enorme vervuiling van onze stranden die dringend moet aangepakt en ingeperkt worden. Vanaf volgend zomerseizoen moeten we met de kustburgemeesters een actieplan schone stranden klaarstomen om een oplossing te vinden voor deze problematiek”, aldus Vandenberghe.

Bredene onderneemt neemt zelf pogingen om zwerfvuil op het strand in te perken. Aan iedere strandingang staat een sensibiliserend bord, er zijn workshops voor jongeren en de strandbars ondertekenden dan weer een charter om strandafval te minimaliseren.

Toch zijn deze inspanningen op topdagen niet voldoende. Daarom hebben de kustburgemeesters afgesproken om vanaf volgend zomerseizoen een actieplan tegen vervuiling en rond schone stranden op te stellen.