Samenwerken en elkaar inspireren, het is ook in de Leuvense kinderopvang een beproefde methode. De Leuvense opvangvoorzieningen voor baby’s en peuters organiseerden gisteren, 6 maart, met de steun van Stad Leuven voor de vijfde maal een ‘Inspiratieavond Kinderopvang’. Op zo’n inspiratieavond presenteren medewerkers van Leuvense kinderdagverblijven aan hun collega’s waar zij sterk in zijn en proeven ze van allerlei inspirerende workshops. De avond ging door in Kinderdagverblijf De Slabbertjes (Mechelsevest 4, 3000 Leuven) en in de lokalen van de daarnaast gelegen Sint-Jansschool. De avond was een succes met een hondertal aanwezigen.

De refter van de school werd omgetoverd tot een inspirerende infomarkt: je kon er creatieve experimenten met baby’s en peuters ontdekken, demonstraties met katoenen luiers, tips om meertalige kindjes te stimuleren of een warme overgang naar de kleuterschool te maken ... In de lokalen van het kinderdagverblijf vonden dan weer een heleboel workshops plaats. Deelnemers konden er ideeën opdoen over buitenspelen met baby’s en peuters, genieten van een ‘TikTak’-voorstelling op maat van de allerkleinsten en via yoga ontdekken hoe ze meer rust kunnen brengen in de eigen leefgroep.

“Kinderopvang van goede kwaliteit is belangrijk voor de ontwikkeling van onze jongste kinderen”, vertelt schepen van sociale zaken Bieke Verlinden. “In de Leuvense kinderopvanginitiatieven willen we ervoor zorgen dat alle kinderen zich veilig en geborgen voelen en de wereld kunnen ontdekken. En ook het personeel, dat zich dag in dag uit voor deze missie inzet, moet zich voldoende gesteund, zelfzeker en vertrouwd voelen. Met deze inspiratieavonden brengen we hen samen en krijgen zij de kans goede praktijken te delen, ervaringen uit te wisselen en frisse nieuwe ideeën op te doen. Zo bouwen we aan sterke kinderopvang dat elk kind alle kansen biedt voor de toekomst.”