Duizenden kinderen en jongeren zijn het nieuwe schooljaar weer gestart. Voor diegenen die bijna of net 12 jaar geworden zijn, staat een nieuw avontuur te wachten op een nieuwe school. Omdat deze school in de meeste gevallen wel een eindje van huis verwijderd is, nemen zij de bus naar school. Een kostelijke zaak voor de ouders. Maar in Laakdal doet het gemeentebestuur een duitje in de zak om het factuur wat betaalbaarder te maken. Laakdal heeft immers een derdebetalersregeling van maar liefst 40% bij aankoop van een abonnement van De Lijn. ”En dat is geen overbodige luxe”, meent schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid Frank Sels. “In tijden dat de Vlaamse regering de prijzen van het water, elektriciteit en openbaar vervoer stevig verhoogt en veel mensen in de problemen brengt, roeien wij duidelijk tegen deze asociale tendens in!”

Jongeren onder de 25 jaar kunnen een Buzzy Pazz, een busabonnement waarmee je onbeperkt mag op- en overstappen op elke Vlaamse bus of tram, aankopen, Dankzij de Laakdalse tussenkomst betalen de inwoners slechts 122,4 euro per jaar. Zo besparen zij maar liefst 81,6 euro op een jaarabonnement. Voor een abonnement van 1 maand bedraagt het prijskaartje normaal 31 euro en nu slechts 18,6 euro en een abonnement van 3 maanden kost normaal 77 euro en nu nog maar 46,2 euro

Indien er meerdere jaarabonnementen met eenzelfde startdatum worden gekocht, krijgt het 2de kind in het gezin 20 % gezinskorting. Vanaf een derde jaarabonnement betaalt men slechts 52 euro. Ook bij het aankopen van een omnipas, een abonnement voor de reizigers tussen 25 en 64 jaar, geniet men van 40% gemeentelijke tussenkomst. “Het is en blijft belangrijk dat men investeert in het openbaar vervoer. Zeker in tijden dat alle prijzen de hoogte ingaan. Ook de nieuwe bushalte voor mensen met een beperking aan de N 127 ter hoogte van Rusthuis 'Op Haanven' in Veerle is een goede zaak. Zo kunnen er nog meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer’”, besluit ook Evelien Thys.