sp.a Tienen merkt  dat het verhaal over de luchthaven van Goetsenhoven, vliegclub De Wouw en de werking rond de ULM-vliegtuigen blijft leven.

Veel van deze mensen die wij spraken begrijpen al de heisa niet. Ze snappen vaak niet waarom in het verleden al honderden bezwaarschriften bij de milieu adviesraad werden ingediend. Ze kregen vaak zelf voorgedrukte bezwaarschriften binnen waarop enkel een handtekening moest worden gezet. Dit werd wederom herhaald. Iets wat hen tegen de borst stuit, want zelf ondervinden ze helemaal geen last van de Wouw.

sp.a Tienen snapt dat onbegrip.  De aanwezigheid van vliegclubs vormden de afgelopen jaren nooit een probleem. Heel wat mensen uit Goetsenhoven, Hakendover en uit het stadscentrum geven online en offline aan dat dit hen gewoon niet stoort, integendeel. Ze genieten van de cirkelende zweefvliegers en het gezoem in de verte van de vliegtuigjes die hen in de lucht lieten.  Daarenboven bestaat De Wouw sinds 1931. Ze is, historisch en qua beleving, een deel van Tienen.

sp.a Tienen herhaalt ook dat het in het verleden overigens vreemd vond dat de MAR aangaf dat deze vliegclub, volgens hen, geen meerwaarde betekent voor onze stad. Uit de vele reacties maken we echter op dat velen de Wouw echter als erfgoed zien en dat de club bijdraagt tot de identiteit van de omgeving. Ook oud en jong vinden elkaar ook in deze club tijdens specifieke opleidingen en zorgen zo voor wat leven in Goetsenhoven.  Getuige daarvan was de erg succesvolle opendeurdag in september die op héél wat belangstelling kon genieten.