Naar aanleiding van theatervoorstelling ‘De Fietsendief’ slaan de Preventiedienst en Cultuurcentrum Brugge de handen in elkaar. Samen organiseren ze een fietslabelactie op een wel heel bijzondere locatie: de scène van de Stadsschouwburg.

De voorstelling

Het zal je maar overkomen… je keert terug naar je perfect geparkeerde fiets en tot je verbazing blijkt je rijwiel verdwenen. Dan biedt deze theatervoorstelling je misschien niet meteen troost of verlichting, maar toch in enige mate een gevoel van solidaire herkenning. ‘De Fietsendief’ vertelt het verhaal van een wanhopige zoektocht naar een fiets. De voorstelling vertrekt vanuit een onderzoek naar het leven in een hedendaagse stad, maar ontwikkelt zich als een fictief verhaal met grote waarheidsgetrouwheid. Het toont hoe een redelijk banaal object, zij het dan een fiets, aanleiding kan vormen tot een soort culturele botsing of maatschappelijke clash van vier mensen die voordien op perfect gescheiden planeten leefden. Sofie D. (43), een welwillende integratieambtenaar in een middelgrote Vlaamse stad, neemt het initiatief een fietscursus in te richten voor migrantenvrouwen. Marc V.E. (55), een dwarse arbeider van de groendienst, wordt omwille van zijn weinig glorieuze wielerverleden tegen zijn zin aangeduid de vrouwen te leren fietsen. De cursiste Abigail A. (22) drijft hem tot de waanzin door steeds te laat te komen én door haar complete gebrek aan fietstalent. Deze tragische komedie of komische tragedie, dient zich aan als een vrolijke stadsrevue. Een verhaal over jij en ik, over het kwaad dat in ons aller hoofd danst en ook vooral in het hoofd van vier kleurrijke personages.

Fietslabelactie

Cultuurcentrum Brugge en de Preventiedienst helpen je graag mee om te voorkomen dat je fiets gestolen wordt. Kom op vrijdag 23 september tussen 16.00 en 18.00 uur langs in de Stadsschouwburg en laat er je fiets labelen. De lift aan de laad- en loszone aan de zijkant van de Stadsschouwburg (Adriaan Willaertstraat) brengt je op het podium, waar je je rijksregisternummer kan laten merken op het frame van je fiets. Dit gebeurt aan de hand van een krachtig zelfklevend label dat op het kader van je fiets wordt aangebracht. Als je gemerkte fiets na diefstal teruggevonden wordt, kun je deze, aan de hand van je rijksregisternummer, gemakkelijk terug krijgen. Terwijl een medewerker van de Preventiedienst je fiets labelt, kan je genieten van een uniek zicht op de theaterzaal. Want geef toe, op het podium van de Stadsschouwburg sta je niet elke dag, en al zeker niet met je fiets aan de hand. Wie zijn of haar fiets laat labelen maakt bovendien kans op een gratis duoticket voor ‘De fietsendief’.

 

* Fietslabelactie op vrijdag 23 september 2016 van 16.00 tot 18.00 uur op het podium van de Stadsschouwburg, ingang van de laad- en loszone in de Adriaan Willaertstraat, 8000 Brugge

* Voorstelling ‘De fietsendief’ op dinsdag 27 september 2016 om 20.00 uur in de Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge