Sp.a Leuven werkt aan speelwaterplan voor Leuven 

In het hart van Kessel-Lo ligt een groene parel verscholen: het Heuvelhofpark. In dat park staat ook het oude deelgemeentehuis, een prachtig gebouw dat momenteel amper gebruikt wordt. “Er zijn heel wat mogelijkheden om het deelgemeentehuis een nieuwe invulling te geven”, zeggen Hannes De Geest en Daisy Kaerts, buurtbewoners en kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van sp.a Leuven. “Een buurthuis waar je gezellig iets kan drinken terwijl de kinderen in het park spelen, een sociaal restaurant, of waarom richten we er geen school in, waar na de schooluren ruimte is voor verenigingen.”

De Geest en Kaerts vragen dat de stad het Heuvelhofpark toegankelijker maakt en opwaardeert als een nog mooiere ontmoetingsplek. "Het is een droomlocatie voor een school of een educatieve organisatie. Na de schooluren is er ruimte voor verenigingen, buurtbewoners, sportclubs… Het deelgemeentehuis kan ook een gezellig buurthuis worden met een sociaal restaurant. In zo'n buurthuis is iedereen welkom, je kan er gezellig iets drinken en eten terwijl de kinderen in het park spelen. Het kan een waardevolle ontmoetingsplek voor de Kesselaren worden. Wij zijn benieuwd naar de ideeën van de buurt. Daarom vragen wij het stadsbestuur een open oproep te lanceren aan de buurtbewoners, scholen en verenigingen om voorstellen in te dienen voor een nieuwe invulling van het deelgemeentehuis van Kessel-Lo."

Naast een nieuwe invulling van het deelgemeentehuis vragen beide kandidaten ook dat de stad het Heuvelhofpark toegankelijker maakt. "Het park is een aangename groene ruimte in de stad met prachtige bomen, maar het is echt wel toe aan een opwaardering. Wij vragen het stadsbestuur de toegankelijkheid van dit park te verbeteren, vooral voor mensen met een beperkte mobiliteit, kinderwagens en fietsers.” 

“En waarom leggen we er geen zwemvijver aan? Water is fijn voor iedereen. Daarom werken we ook aan een speelwaterplan voor Leuven. In het Sluispark is de waterfontein de favoriete plek van veel kinderen. En binnenkort zal ook speelwater verschijnen op het Hooverplein en aan het Blauwputplein. Hopelijk dus ook in het Heuvelhofpark. We dromen van speelwater in Wijgmaal-dorp, het stadspark, op de Vismarkt, het Hogeschoolplein, het Sint-Jacobsplein, het de Becker Remyplein in Kessel-Lo en het Sint-Lambertusplein in Heverlee. Bij elk van deze parken en pleinen willen we samen met de buurtbewoners kijken wat er beter kan.”