Dit weekend lanceert sp.a Niel haar campagne voor 1 Mei onder het thema ‘zorg voor ruimte | ruimte voor zorg’. In dat kader vragen de socialisten om de actie ‘Laat ons een bloem’ van Natuurpunt te steunen. Het liedje van Louis Neefs mag dan 50 jaar oud zijn, de waarschuwing blijft vandaag nog brandend actueel. Betaalbare woningen verdwijnen, wegen slibben dicht en het klimaat verslechtert. De verstedelijking duwt de Nielenaar stilaan voorbij de grenzen van ons dorp, onze thuis.


In Niel verdwijnt elke vierkante meter groene en open ruimte onder asfalt, steen of beton om geld op te brengen. Ons dorp groeit niet langer op maat van de gewone Nielenaar maar op maat van de projectontwikkelaar. Daarom ijvert sp.a-Groen voor een stop op de inname van nieuwe open ruimte om betaalbaar wonen, een vlotte en veilige mobiliteit, de zorgzekerheid en een gezond klimaat voor de gewone Nielenaar te garanderen.


“Liggen in het hoge gras, buitenspelen, klimmen in bomen,… waar kan het nog in Niel?”, vraagt kleuterjuffrouw en sp.a-voorzitter Ingrid Meulders zich af. “Kinderen spelen minder en minder buiten. Nochtans is natuur goed voor de gezondheid van alle Nielenaren”.


“Uit respect voor de dorpsidentiteit kiezen wij voor een kwaliteitsvolle groei in plaats van een snelle groei”, vult de voorzitster aan. “Het is belangrijk om Niel niet te snel te laten groeien, zodat er ook tijd is om de sociale en culturele voorzieningen mee te laten groeien.”


Hoe kan je mee steunen?


Surf naar https://www.natuurpunt.be/actrice-veerle-baetens-regisseert-videoclip-voor-meer-bos en deel dit filmpje. Met deze cover van Veerle Baetens en de Bluegrass Band zamelt Natuurpunt geld in voor meer bos.


Voor een affiche met de 1 Mei-boodschap kan je terecht bij Etienne Fransen (etienne.franssen1@telenet.be of op het nummer 0468 17 08 55). Of kom langs op onze koffieklets op zaterdag 21 april van 10 tot 12 uur aan feestzaal ‘De Met’ op de Heideplaats.