“De Vlaamse regering bespaart volop op de toekomst van onze kinderen. Ze bespaarde per leerling in het basisonderwijs 45 euro per jaar en in het secundair 117 euro. Na een aantal jaren laat zich dat steeds meer voelen in de portemonnee van veel Vlaamse gezinnen”, aldus Steve Vandenberghe, Caroline Gennez en Tine Soens.

“Daarom pleiten wij al langer voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs, zoals die al bestaat in het kleuter en het lager onderwijs. Op die manier weten ouders vooraf wat een jaar onderwijs hen maximaal zal kosten”, lichten Steve Vandenberghe, Caroline Gennez en Tine Soens toe.

“Op onze vragen antwoordt Minister Crevits steevast dat ze aan een methodiek werkt om de schoolkosten in kaart te brengen. Pas daarna wil ze eventueel nadenken over manieren om de schoolfactuur te verlagen”, hekelen Caroline Gennez, Steve Vandenberghe en Tine Soens. “Daarom komen we nu zelf met www.uwschoolfactuur.be, waar ouders anoniem hun schoolrekeningen kunnen delen. Samen met vele ouders hopen we zo de besparingsdrift van deze regering te keren en de kosten voor ouders te verlichten.”

Vul de enquête in via www.uwschoolfactuur.be