sp.a-Kamerlid Karin Temmerman is verbolgen over de straffeloosheid van de Brusselse hardrijders. In tijden waar het BIVV een grootse campagne opzet om het aantal verkeersslachtoffers naar nul te herleiden, zijn deze praktijken onaanvaardbaar”, aldus Temmerman

“Toen er in oktober gelijkaardige signalen kwamen vanuit Antwerpen, diende ik samen met collega David Geerts een wetsvoorstel in om het mogelijk te maken kleine verkeersboetes te innen zonder tussenkomst van de parketten”, zegt Temmerman. “Dit voorstel ligt nog steeds op tafel.”

In Brussel wordt enkel geflitst als er veel te hard gereden wordt. Dat werd enkele dagen geleden bekend. Zo wordt in zone 30 pas vanaf 57 km per uur en in zone 50 pas vanaf 76 km per uur geflitst, dit om de parketten niet te overbelasten.

Temmerman herhaalt dat de slechte werking van het parket een cruciaal thema zoals verkeersveiligheid niet in de weg mag staan. “Dit is een zeer fout signaal.” Ze roept dan ook de collega’s in het parlement op het voorstel te steunen.