In kader van het stadsvernieuwingsproject ‘Ledeberg Leeft’ krijgt Ledeberg een aantal nieuwe hoekwoningen. Deze kwalitatieve, duurzame en ruime woningen komen op hoeken van straten waar nu verkommerde panden staan.  De woningen combineren vernieuwende architectuur met hoge woonkwaliteit. Het project moet de leefkwaliteit in Ledeberg verder verhogen. De woningen zijn bedoeld voor jonge gezinnen met kinderen. Bovendien worden vier van de 11 woningen aan scherpe prijzen aangeboden. 'Ledeberg Leeft' was een van de projecten van Karin Temmerman als Gents schepen van ruimtelijke ordening, wonen en mobiliteit. 

Het Gents stadsontwikkelingsbedrijf AG SOB verkoopt sinds 29 juni 2012 elf hoekwoningen. De woningen werden ontworpen op maat van de specifieke hoeken en beschikken over meerdere kamers en een tuin of dakterras. De woningen denken ook aan het milieu door een veel lager energieverbruik dan in een klassieke woning en door de mogelijkheid om regenwater op te slaan en te gebruiken. De nieuwe hoeken moeten Lederberg een nieuw, open en groen gezicht geven.

De woningen zijn bedoeld voor jonge gezinnen met kinderen. Dit in een poging om jonge gezinnen in de stad te houden of te verleiden om in de stad te komen wonen. De nieuwe, ruime hoekwoningen met tuin komen hun verwachtingen tegemoet. De jonge gezinnen moeten zich wel definitief in Gent willen vestigen. Daarnaast moeten de potentiële kopers nog aan andere zaken voldoen. Je kandidaat stellen kan nog tem 28 september 2012.

Voor alle voorwaarden, klik op de link naar AG SOB
Voor meer info over ‘Ledeberg Leeft’, klik hier