De algemene ledenvergadering van sp.a-Hemiksem keurde vandaag unaniem de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 goed. Nadat schepen voor financiën Kristien Vingerhoets reeds in 2017 aangeduid werd als kandidaat-burgemeester voor de socialisten werd deze ochtend het team rond de lijsttrekker voorgesteld.

Er staan maar liefst 12 nieuwe gezichten op de lijst vergeleken met de lokale verkiezingen van 2012. Al deze nieuwelingen benadrukken dat zij met veel enthousiasme hun vrije tijd en energie in de lokale politiek willen investeren omdat zij net zoals de sp.a willen werken aan een Hemiksem waar het goed leven en leren, wonen en werken is. De slogan “waa zien H geire” vat dan ook hun motivatie perfect samen.

Met dit divers en sterk team hopen wij alvast het vertrouwen van de inwoners te blijven krijgen. Ondertussen maakt sp.a 30 jaar deel uit van de meerderheid en met deze nieuwe ploeg willen we op een constructieve en positieve manier aan de verdere uitbouw van de gemeente blijven werken. Mét ambitie.

Op plaats 2 staat de 27-jarige schepen Stefan Van Linden, plaats 3 is voor huidig fractieleider en voorzitter van IVEBICA François Boddaert. Voorzitter Rodney Talboom neemt plaats 4 voor zijn rekening. Kristel De Belder (De Voorzorg) staat op 5, OCMW-raadslid Wendy Van Roosmalen op 6. Nils Van Kerckhoven is met zijn 19 jaar de jongste kandidaat en één van de 4 JongSocialisten op de lijst.

Verder in de top tien vinden we nieuwe gezichten Dominique De Pesseroy (8), dakwerker Mike Wuylens (9) en drijvende kracht achter BEKO-badmintonclub Lynn De Vos (10). De zogenaamde “eerste kolom” wordt afgesloten door Victor “Fikse” Van Kesbeeck (11).

Op kop van de tweede kolom staat Line Geybels (12), gevolgd door oud-gemeenteraadslid Wouter Janssens (13). Pascale Meulders (14 – VZW De Mick) en Frank Nys (15 – De Voorzorg) steunen de lijst en zorgen voor de binding met de nevenorganisaties. Dat doet ook nieuwkomer en gezicht van de socialistische turnkring W.I.K. Sally Van Goethem (16).

Plaats 17 is voor David De Clercq, gewaardeerd lid van het lokale brandweerkorps. Duivel-doet-al, ex-gemeenteraadslid maar vooral gezicht van de vrouwenbeweging Denise Van Eetveldt vinden we terug op plaats 18. Het duo Marc Van Kerckhoven (19) en Greta De Herdt (20) zijn trekkers binnen de bijzonder succesvolle S-Plus-afdeling, die onlangs het 300ste lid kon vieren. Voormalig vakbondssecretaris en mede-organisator van de “Allez, Roger”-retrokoers Jos De Bruyn duwt de lijst.


Meer info? Rodney Talboom – voorzitter - 048532 99 40 - rodney.talboom@telenet.be

Kristien Vingerhoets – lijsttrekker – 0477 50 96 88 - vingerhoetskristien@gmail.com