Op donderdagavond 14 september 2017 brengen het MIAT en MO* organisaties en bedrijven samen voor een speeddate over 'Kinderarbeid vandaag'. Want kinderarbeid blijft brandend actueel en importerende bedrijven kunnen een grote rol spelen in het vermijden van kinderarbeid.

Speeddate over 'Kinderarbeid vandaag'

Het MIAT en MO* nodigen ngo’s en vakorganisaties uit, waaronder Unicef Gent, Oxfam, KIYO, FOS, Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en Internationale Solidariteit Stad Gent. Ook bedrijven sluiten hun ogen niet voor de problematiek. De beroepsfederatie Febenat zal aanwezig zijn en het plan Eerlijke Natuursteen voorstellen. Zij proberen zich als sector te groeperen om zo een duidelijk standpunt in te nemen.

 

Importerende bedrijven kunnen immers een grote rol spelen in de oplossing van het probleem. Het is dan ook belangrijk om de productieketen goed in kaart te brengen.


'Vandaag de dag weet je dat je een impact hebt op de keten als je grote hoeveelheden uit een ander land importeert. Je bent dan ook verantwoordelijk voor de manier waarop de grondstof ontgonnen of verwerkt wordt.'

Bram Callewier van Beltrami, verbonden met Febenat.


Ga op 14 september 2017 tijdens de speeddate van de ene organisatie naar de andere en maak kennis met hun werking. Hoe verschillen zij van elkaar? Waar leggen zij accenten? En welke inspanningen leveren zij om kinderarbeid te voorkomen? Stel hen al uw vragen!