Het definitieve ontwerp voor de Leiewerken in Menen zal pas tegen eind dit jaar klaar zijn, maar nu al wordt er achter de schermen onderhandeld met een aantal bewoners om hun gronden te verwerven. Dit jaar voorziet Waterwegen en Zeekanaal nv daarvoor zelfs 3,6 miljoen euro. Dat vernam Vlaams Parlementslid Tine Soens (SP.A) van Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

“Er is wel al een voorkeursscenario, maar een definitief scenario is er nog niet”, aldus de Kortrijkse. “Toch start W&Z al verwervingen in het gebied van het voorkeursscenario. Dit lijkt contradictorisch. Moeten we niet zuinig omspringen met de overheidsmiddelen?”

Tweede semester

“De minister liet weten dat W&Z beoogt om enkel percelen en of deelpercelen te verwerven die nodig zijn voor de realisatie van infrastructuurwerken, onafhankelijk welk scenario er uiteindelijk het definitieve zal zijn. Voor die verwervingen is er 3,6 miljoen euro voorzien op het ontwerp van fysisch programma van 2017. De eerste betalingen worden ten vroegste in de tweede helft van dit jaar verwacht worden”, besluit het Vlaams Parlementslid. (AXV)

Verscheen eerder bij de Krant van West-Vlaanderen.