Ze roepen alle leerkrachten van basisscholen en secundaire scholen op om voor minstens één uur hun klas te verlaten en buiten les te geven.    GO! Basisschool De Blokkendoos was een van de eerste scholen uit de provincie Antwerpen die zich engageerde om mee te doen met de Buitenlesdag. Natuur is dan ook één van de  belangrijke pijlers van de school. Tijdens het laatste lesuur van de voormiddag  krijgen dan ook alle kinderen, van kleuters tot het zesde leerjaar, buiten les.

Gedeputeerde bevoegd voor Leefmilieu en Natuur Rik Röttger  is erg blij met dit initiatief: “Via MOS ondersteunt en begeleidt de provincie Antwerpen scholen die investeren in het vergroenen van hun speelplaats: een buitenklas, blote voetenpad, moestuin, nestkasten, wilgenconstructies, … er is heel wat mogelijk. Deze buitenlesdag maakt leerkrachten bewust van het belang van leren in de buitenlucht.”

 Buiten leren is niet alleen leuk, het heeft bovendien een gunstig effect op het welzijn én de leerprestaties. Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen gecombineerd worden met bewegen.

 Een 70-tal scholen uit onze provincie schreven zich al in voor de Buitenlesdag. Scholen die graag willen meedoen kunnen zich registeren via www.buitenlesdag.be.  Zo maken ze kans op een gastles van Ketnetwrapper Thomas (basisonderwijs) of comediénne Veerle Malschaert(secundair onderwijs).