Vorige week trok een Leuvense delegatie onder leiding van schepen Mohamed Ridouani (sp.a) naar Wuxi, een Chinese miljoenenstad, om samenwerkingen tussen Leuvense en Chinese bedrijven op te starten.

"De Chinese gesprekspartners waren onder de indruk van wat de Leuvense regio te bieden heeft. Met ons bezoek hebben we de eerste steen gelegd van wat een win-winsituatie kan worden voor beide regio's", klinkt het bij Ridouani. Leuven trok naar het Wuxi International Sister Cities Forum, op uitnodiging van de stad Wuxi zelf. "Net zoals Leuven is Wuxi sterk in hoogtechnologische ontwikkelingen", zegt Ridouani. "Met ons samenwerkingsplatform Leuven MindGate, dat Leuven op de wereldkaart wil zetten als dé kennisregio, zijn er immers veel mogelijkheden tot samenwerking tussen Leuven en Wuxi."

Voor Leuven MindGate is deze stap enorm belangrijk. "Binnen onze ambitie om Leuven internationaal te profileren als kennisregio mag een goede samenwerking met Chinese steden niet ontbreken", zegt directeur van Leuven MindGate Johan Merlevede.

 BMK

Het Laatste Nieuws

 © 2016 De Persgroep Publishing