Op zaterdag 27 januari bestaat UiTPAS in Leuven 1 jaar. Alle UiTPAShouders worden dan getrakteerd op een lekkere cupcake in Tweebronnen. Wie nog geen UiTPAS heeft, kan altijd aansluiten. Hoog tijd voor een stand van zaken.

“Zaterdag zal het net een jaar geleden zijn, dat ik samen met mijn collega’s Dirk Vansina, Bieke Vanderlinden en Eric Vanderheiden de UiTPAS in Leuven lanceerde. Leuven is voorlopig nog steeds de enige stad in Vlaams-Brabant die de UiTPAS aanbiedt,” aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. “De samenwerking over deze verschillende beleidsdomeinen heen werkt, we doen het goed. Na een jaar tijd, zijn er 8.459 passen in omloop, goed voor 29.724 gespaarde punten bij 43 verschillende partners, met aanbod uit de volledige vrijetijdssector – dus zowel cultuur, jeugd als sport. Dit jaar hebben we vooral ingezet op het uitbreiden van het aantal partners en het promoten van de UiTPAS, zowel bij potentiële partners als bij het publiek.”

Feest
“Eén jaar UiTPAS vieren we dubbel, met een UiTsalon voor de partners én een traktatie voor het publiek. Met onze partners gaan we op zoek naar nog meer manieren om meer uit de UiTPAS te halen. Om het belang van de UiTPAS ook voor partners te benadrukken, reiken we de prijs voor de UiTPASpartner van het jaar uit. Die gaat naar het ticketteam van cultuurcentrum 30CC omwille van hun bijzondere inzet bij de implementatie, hun klantvriendelijk onthaal, goede communicatie en hun niet aflatend enthousiasme. Op zaterdag strijkt onze UiTPASmobiel neer in Tweebronnen en trakteren we iedereen die zijn UiTPAS laat zien op een lekkere cupcake. Wie er nog geen heeft, kan er dan en daar ook eentje aanschaffen.

Regionale samenwerking
“Vanaf nu zetten we in op de consolidatie. Het publiek zal nog makkelijker punten kunnen sparen en zal meer met de UiTPAS kunnen doen. Zo zal je in de loop van dit voorjaar nog ook punten kunnen sparen via een QR-code die je scant met je smartphone. Handig voor wie zijn pas niet bijheeft. Daarnaast wordt ook het aantal omruilvoordelen uitgebreid. Het allerbelangrijkste nieuws is evenwel dat we de UiTPAS willen uitrollen in de brede regio. We starten daartoe gesprekken met de omliggende gemeentes en kijken hoe we elkaar kunnen vinden,” besluit Denise Vandevoort.

De UiTPAS is een spaar- en puntenkaart voor je vrije tijd, mensen met een beperkt inkomen krijgen extra voordeel. De UiTPAS is een Vlaams initiatief dat al in 38 andere steden en gemeenten werd geïmplementeerd - in totaal goed voor 128.679 pashouders die punten sparen en ruilen bij 1.700 verschillende UiTPASpartners. 54% van de pashouders geniet van kansentarief.

Meer info over de UiTPAS vind je op www.uitinleuven.be/uitpas.