Dagelijks ervaren we de aangename routes, maar ook de knelpunten in het verkeer. Inwoners van Leuven en omliggende gemeenten krijgen vanaf nu de kans om via RouteCoach een persoonlijke mobiliteitskaart te maken en verplaatsingen te registreren als input voor het beleid.

RouteCoach werd ontwikkeld door Mobiel 21 vzw, de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en de Universiteit Gent . RouteCoach is een applicatie en een website waarmee inwoners van Leuven en omliggende gemeenten registreren hoe ze zich verplaatsen. Het gaat om mobiliteitsstromen op de fiets, te voet, met de auto of met het openbaar vervoer naar het werk, school en vrije tijd.

Met deze gegevens worden levende mobiliteitskaarten gemaakt over onder meer werkelijke reistijden, transportkeuzes en tevredenheid. Zelfs emoties als stress, kalmte en druk kunnen meegegeven worden. Daaruit zullen aandachtspunten naar boven komen waarmee de stad, de buurgemeenten en de provincie Vlaams-Brabant aan de slag kunnen. Als individu help je zo het mobiliteitsbeleid mee vormgeven.

RouteCoach is ook leerrijk voor de gebruikers zelf. De app zet de verplaatsingspatronen van de deelnemers om in een mobiele 'lifestyle'. Deelnemers geven aan wat ze belangrijk vinden (CO2, comfort, kosten,...). Op basis van dit profiel geeft RouteCoach hen gepersonaliseerde informatie, alternatieve routes en tips op maat.

Voor meer info kunt u terecht op de website www.routecoach.be.

 

BMK

© 2015 De Persgroep Publishing (Het Laatste Nieuws)