Vlaams minister van Wonen Freya Van Den Bossche (sp.a) heeft haar handtekening gezet onder een groot aantal subsidiedossiers voor nieuwe projecten sociale huisvesting in Vlaanderen. Ook West-Vlaanderen werd daarbij goed bedeeld. Er komen binnenkort ruim 250 nieuwe sociale woningen bij in de provincie, goed voor meer dan 32 miljoen euro  aan subsidies. "Ook Bouwmaatschappij De Mandel in Roeselare kan straks vier grote projecten aanvatten, goed voor 82 nieuwe woningen en meer dan 11 miljoen euro aan subsidies", zo vernam Michèle Hostekint.

 

Onlangs adviseerde de VMSW (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen) positief voor een groot aantal gunningen van nieuwe bouwprojecten. Minister Van den Bossche (sp.a) maakt nu eerstdaags de nodige budgetten vrij zodat de projecten  -waarvan sommige al heel lang aanslepen- binnenkort reeds kunnen aanvatten.

"Een duidelijk bewijs dat het menens is met uitvoering het decreet grond- en pandenbeleid", concludeert Michèle Hostekint. "Dit decreet wil betaalbaar wonen voor iedereen mogelijk maken door het aanbod sociale woningen drastisch te vergroten. Door de versnelde bouw van sociale woningen in de komende tien jaar wordt het sociale woningaanbod met 43.000 extra huurwoningen, 21.000 koopwoningen en 1.000 kavels uitgebreid. Dit is een stijging van het totale aanbod met ruim één derde en meer dan een verdubbeling ten opzichte van het huidige bouwritme".

Michèle Hostekint vernam dat ook vier grote projecten van Bouwmaatschappij De Mandel in Roeselare binnenkort eindelijk zullen kunnen worden aangevat. Het betreft het project "Noordpark" op de hoek van de D. Mergaertstraat en de Kattenstraat, goed voor 48 appartementen en 50 ondergrondse parkeerplaatsen. Dit project dateert reeds uit 2006 en is goed voor een subsidie van 5.764.980 euro.

Ook de opbouw van 16 nieuwbouwappartementen en één woning op de hoek van de Henri Horriestraat en Hendrik Consciencestraat op de voormalige BAC-parking (2.8776.479 euro) kan straks beginnen. Voor de bouw van 8 nieuwbouwwoningen op de hoek van de Heidestraat en Hazelstraat in Beveren-Roeselare werd dan weer 998.127 euro vrijgemaakt. Tenslotte krijgt ook de bouw van 6 nieuwbouwwoningen en de renovatie van 6 huurwoningen in de Rodenbachwijk (fase 4) 1.416.949 euro toebedeeld.

Ook in de Grote Veldstraat in Staden kan De Mandel aan de slag voor de bouw van 7 woningen goed voor 856.756 euro aan subsidies. En ook op de Ommeganckwijk in Ruiselede verrijzen 17 nieuwe woningen (4.072.1723 euro). Ook dit dossier sleept reeds sedert 2001 aan.