Van 31 januari tot 4 februari 2018 is er opnieuw Lichtfestival in Gent. Annelies Storms belooft dat het opnieuw schitterend zal worden. Het Lichtfestival brengt tijdens de donkerste dagen van het jaar veel mensen op straat om te genieten van grote spectaculaire werken en kleine intimistische lichtkunstwerken, van lokale en internationale kunstenaars. Ik verwacht opnieuw veel ‘oohs’ en ‘aahs’ te horen in het publiek. Mensen verwonderen en ontroeren met kunst, dat is de bedoeling van dit Lichtfestival.’

Er zijn 39 kunstwerken van 37 lichtkunstenaars. 22 daarvan komen uit België, waarvan maar liefst 17 uit Gent zelf. Daarmee biedt het Lichtfestival een uitstekend podium aan lokaal talent.

Maar daarnaast is er ook plaats voor 15 internationale artiesten, uit Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Nederland, Hongarije en de verenigde Staten.

Het parcours is 6,6 km lang. Je kan gelijk waar instappen, maar er wordt wel gevraagd om in dezelfde richting te lopen, om een vlotte doorstroming te houden.

Dus zet het Lichtfestival alvast met stip in je agenda!

Lees het volledige persberichtof neem een kijkje op de website.