Vandaag werd op een druk bijgewoonde algemene vergadering het programma en de lijst van sp.a Herentals

voor de komende gemeenteraadsverkiezingen , met algemeenheid van stemmen , goedgekeurd.

 sp.a Herentals trekt volop de kaart van vernieuwing!

In januari maakte sp.a Herentals haar lijsttrekker Jan Bertels (49 jaar) bekend. Als burgemeester kent hij het reilen en zeilen in onze stad bijzonder goed. Hij trekt naar de verkiezingen met een jonge frisse ploeg, aangevuld met ervaren rotten. Jan Bertels: “Onze lijst wordt een mix van mensen met nieuwe ideeën en mensen met ervaring. Samen maken we onze stad nog beter. Want Herentals werkt! We blijven ervoor zorgen dat (klein)kinderen het rusthuis van hun (groot)ouders niet moeten betalen. We zetten verder in op gezellige open ruimte in onze stad en behouden het landelijk karakter van onze deelgemeenten. Voor sp.a telt iedereen mee: wij willen een stad op mensenmaat met een goede infrastructuur, zonder zotte en dure fratsen. We willen burgers bij het beleid betrekken en ondersteunen buurt- en wijkwerkingen volop."


Vandaag maken wij de top 5 van onze lijst en onze lijstduwer bekend.

  1. Jan Bertels
  2. Liese Bergen
  3. Bieke Baeten
  4. Rob Lathouwers
  5. Lore Wagemans

 29 Anne-Mie Hendrickx

Op de tweede plaats tref je Liese Bergen (38 jaar) aan. Liese is sinds 2017 schepen van financiën, sport, personeel en gezondheid. Haar gedrevenheid valt op. Dankzij Liese werd er volop geïnvesteerd in sportinfrastructuur (voetbalvelden, gymnastiekzaal, Netepark, enz.) en heeft onze stad een rekening en begroting in evenwicht.


Kersvers schepen van jeugd, kinderopvang, ICT en internationale samenwerking, Bieke Baeten (36 jaar), bekleedt de derde plaats. Bieke zal volop de kaart van de jongeren trekken. En dat is haar op het lijf geschreven. Ze verdiende haar sporen met het speelbos aan het Begijnhofpark en de Veudrink, het nieuwe jeugdhuis.


Onze senior, Rob Lathouwers (65 jaar), vind je op de vierde plaats. Na zijn carrière kan deze voormalige buschauffeur de stad niet loslaten en gaat hij volop voor de politiek. Als fractieleider in de gemeenteraad en OCMW-raadslid geeft hij alle dossiers die te maken hebben met senioren mee vorm.


Lore Wagemans (22 jaar) is een van onze politieke “groentjes”. Deze jongedame heeft een diploma kleuterleidster op zak en studeert nu verder om kinderen met speciale noden te begeleiden. Lore is zeer actief bij Theaterling, waar zij de regisseurs assisteert en de jongeren begeleidt.


Schepen van sociale zaken Anne-Mie Hendrickx (58 jaar) duwt de lijst. Zij zal al haar ervaring benutten om onze jeugdige kandidaten op weg te helpen. Anne-Mie staat garant voor een beleid op maat van elke burger, met bijzondere aandacht voor de zwaksten in de samenleving.