Het sociale beleid van Herentals vormde het uitgangspunt van de avond. Voor sp.a kwam Jan Peeters aan het woord en het was van meet af aan duidelijk dat geen enkele andere spreker tot aan zijn enkels kwam. Dat bleek ook uit de verkiezingspoll. Aan het begin van de avond mocht iedereen een stem uitbrengen. Dit was het resultaat:

-sp.a: 29,30%

-CD&V: 26,27%

-Groen: 20,21%

-N-VA: 15,16%

-HNM: 4,4%

-Vlaams Belang: 2, 2%

 

Na het debat mocht het publiek opnieuw stemmen en haalde sp.a een ruime meerderheid.

sp.a: 32,39%

CD&V: 19,23%

Groen: 14,17%

N-VA: 8,10%

HNM: 6,7%

Vlaams Belang: 3,4%.

Wat onthoud ik van deze avond?

-      Sociaal beleid is een zaak van alle Herentalsenaren. We willen allemaal een faire prijs betalen voor onze nutsvoorzieningen.

-      We moeten oog hebben voor de laagste inkomens en ervoor zorgen dat alle mensen kunnen genieten van sport en cultuur.

-      Wonen blijft, ondanks alle geleverde inspanningen een heikel punt. Iedereen heeft recht op een woning en daar moet het bestuur van onze stad ook volgende legislatuur aandacht voor hebben.

-      Axana Ceulemans maakt liedjes over condoms en verkoopt suikerbonen. Ze lijkt dus van alle markten thuis, maar van het Herentalse beleid heeft ze geen kaas gegeten. NVA moet eerst haar huiswerk maken voor ze pleit voor verandering.

-      Ervaring telt! Jan Peeters weet als geen ander wat de pijnpunten in onze stad zijn. Hij komt met valabele, realiseerbare oplossingen en ‘maakt de mensen geen blaaskes wijs.’ En dat is wat ik van een goede burgemeester verwacht.