Woon jij in Leuven en/of werk je voor een Leuvense organisatie?

Wil je graag je visie op Leuven delen, je organisatie voorstellen, evenementen onder de aandacht brengen of leuke nieuwtjes en tips delen?

Kortom, wil je een ambassadeur worden van Leuven?

Dan ben jij of je organisatie geschikt als stadsfacebooker!

Een school, een klas, een buurtcomité, een culturele organisatie, een straat, een sportclub, een groep bewoners van een woonzorgcentrum maar ook een beginnend ondernemer, een Leuvense sporter enzomeer kunnen stadsfacebooker worden. 

Like Leuven

Zeven jonge Leuvense politici van sp.a en CD&V slaan de handen in elkaar en starten met het project Like Leuven. Elke facebooker krijgt vier weken de pagina Like Leuven ter beschikking. Zo leren inwoners nieuwe organisaties uit hun omgeving kennen en kunnen organisaties hun activiteiten in de kijker zetten bij een breed publiek,” vindt Mich De Winter, gemeenteraadslid sp.a.  “Hopelijk springt de stad Leuven ook mee op de kar en neemt de stad de facebooker onder haar vleugels,” hoopt William Trappeniers, sp.a bestuurslid. 

Like Leuven is gebaseerd op de Stadsambassadeurs die sinds 2006 initiatieven ontwikkelen om de stad vorm te geven. Elke twee jaar kiest de stad een nieuwe culturele ambassadeur.

Het zevental van Like Leuven wil dit ambassadeurschap nu uitbreiden naar Leuvenaars en Leuvense organisaties. “Hoe meer Leuvense ambassadeurs om de inwoners en stad in de kijker te zetten, hoe beter,” aldus Mieke Van Neer, sp.a bestuurslid. “De keuze voor Facebook was ook simpel,” zegt Brecht Provoost, OCMW-raadslid, “want facebook is toegankelijk en bereikt een groot publiek.”

Ben je kandidaat?

Het initiatief Like Leuven start voor de zomervakantie. Een aantal organisaties hebben zich dan ook al opgegeven maar de zeven jonge politici zoeken echter nog veel meer toekomstige facebookers. Iedereen kan stadsfacebooker worden en over verschillende interesses en leeftijden heen Leuvenaars hun stad helpen ontdekken en exploreren.

Heb je nog een vraag of wil je kandideren? Mail of bel naar: LikeLeuven@gmail.com  0495/729101 en 0472/632099.