Wandelen, fietsen, taallessen volgen of gewoon een kop koffie drinken. Het is maar een greep uit de waaier aan activiteiten van dienstencentrum Tarsenaal van OCMW Diest. Een dienstencentrum biedt activiteiten aan zodat mensen comfortabel in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

"Dienstencentrum Tarsenaal is een ontmoetingsplaats voor elke Diestenaar. Een plaats waar men vrienden kan vinden en contacten kan leggen", zegt OCMW-voorzitter Willy Goos. "De deuren staan open voor iedereen die wil komen babbelen, een kop koffie drinken of de krant lezen. Iedereen is welkom. Tarsenaal is er voor en door de mensen."

De activiteiten vinden plaats in het lokaal dienstencentrum in de Hasseltsestraat. Een overzicht hiervan is terug vinden in 'De Diesteneir'. Er is een ruim aanbod aan activiteiten waaronder Spaanse les, Franse les, Duitse les, tekenles, fietsen, petanque, kaarten, bloemschikken, wandelen, bowling, dansen, bingo, zingen, uitstappen, infosessies, het ontmoetingscentrum op woensdag,…

In het dienstencentrum kunnen mensen terecht voor informatie en dienstverlening in verband met zorg en welzijn. De medewerkers en vrijwilligers van het dienstencentrum helpen waar mogelijk of kijken wie kan helpen.

Het dienstencentrum kan rekenen op een ploeg van enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn het kloppend hart van de werking. Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken is van harte welkom als vrijwilliger bij het dienstencentrum.

 Op vrijdag 28 april zet het dienstencentrum de deuren open voor een inloop- en kennismakingsmoment. In de voormiddag is er de officiële opening en inhuldiging van het dienstencentrum, samen met lokale partners en pers. In de namiddag is er een opendeurdag voor alle geïnteresseerden.