Vandaag 6 maart vond er een Lou-atelier plaats in de bibliotheek van Tienen. Schrijfster Kathleen Amant las voor uit het boek ‘Lou, op weg naar school’ voor de tweede kleuterklas van ’t Klein Atheneum van Tienen. Daarna gingen ze aan de slag met het educatief materiaal. Gedeputeerde Marc Florquin gaf uitleg over het boek ‘Lou, op weg naar school’.

Het thema van de Jeugdboekenmaand is dit jaar “M/V/X, je bent wie je bent’. In de suggestielijst van deze Jeugdboekenmaand staat ook Lou van schrijfster Kathleen Amant.

‘Lou is het hoofdpersonage van ’Lou, op weg naar school’, een boek dat we, samen met een educatief pakket, lieten ontwikkelen, in samenwerking met çavaria en Kathleen Amant’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs en gelijke kansen. Het boek benadert onze samenleving inclusief en doorbreekt de maatschappelijke stereotypering voor kinderen uit de kleuterklas’.

‘Lou leeft niet in een wereld met enkel de typische mannen- en vrouwenjobs of het traditionele gezin. Hij woont in een superdiverse maatschappij zoals die vandaag bestaat. Het past dus uitstekend binnen het thema van de Jeugdboekenmaand’, zegt Kathleen Cortens van Iedereen Leest. 


 ‘We schenken, naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand alle Vlaams-Brabantse bibliotheken twee exemplaren van dit boek’, besluit gedeputeerde Marc Florquin.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden