Op donderdag 17 mei 2018 toonde Gent zich solidair met holebi’s en transgenders over de hele wereld. Op deze symbolische dag hult Gent zich in de regenboogkleuren. 

Op woensdag 16 mei 2018 hesen schepen Resul Tapmaz en schepen Sofie Bracke de regenboogvlag aan het stadhuis, in het bijzijn van Mr. Gay Belgium-kandidaten Jordy de Boo en Jorben De Cubber. Op woensdag 16 en donderdag 17 mei 2018 wapperden regenboogvlaggen op meer dan 20 stadslocaties.

Ook op 16 en 17 mei werd de gevel van het stadhuis die uitgeeft op de stadshal van 22 uur tot 2 uur in regenboogkleuren gehuld. Deze metershoge lichtprojectie is een stevig symbool voor de inspanningen die de stad al jaren levert voor alle holebi’s en transgenders in de stad. Ook de Ghelamco Arena zal lichtte op in de regenboogkleuren.

"Samen met het Gentse regenboognetwerk voeren we een uitgesproken progressief LGBTQ-beleid", zegt schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz. "Iedereen hoort thuis in Gent – los van hoe je jouw gender of geaardheid wil beleven – en dat willen we ook laten zien."