Hij flaneerde door de Muide-Meulestede  in los hemd, of een pull-over met rolkraag, jeans en kickers. Hij sprak met iedereen, want hij kende iedereen, en vice-versa.

Hij was een bijzonder innemend man, aangenaam “in de omgang”, maar wat hij zeker ook was: een noeste, hardwerkende priester, die het altijd opnam voor de geringsten van de wijk, altijd ‘benaderbaar/aansprekelijk’, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

In de bar koude winter van 1986-1987 hield hij in zijn lokalen in de Sint-Theresiastraat een kleine kolenhandel. Alle noodlijdenden van de wijk konden bij hem terecht voor een zakje kolen van 10 kg, elke dag!

In 1989 stapte hij op als priester, niet omdat hij de wijk beu was, maar omdat hij de richtlijnen van de hogere Geestelijkheid niet verder wou opvolgen. Hij kon vrij vroeg beginnen werken in het OCMW van Gent, en in 1991-1992 startte hij een  -bij de aanvang zeer kleine en eenvoudige- buurtwerking in een huisje op de Meulesteedsesteenweg.

Zijn  sociaal werk als pastoor zette hij gewoon verder, en omdat hij geen godsdienstige taken meer moest uitoefenen, gebruikte hij die vrijgekomen tijd voor de verdere, stevige uitbouw van… het buurtwerk Muide-Meulestede. In 1994 kwam er een nieuw, veel groter buurthuis in de Patrijsstraat, en in 2000 ging de Buurtloods open!!

Ik zal het zachtjes zeggen: Lucien bouwde het beste buurtwerk uit van geheel Gent, met talrijke vrijwilligers, die het buurtwerk werkelijk schragen en dragen.

In dat zelfde jaar 2000 werd hij, met absolute graagte, bestuurslid van de wijkclub sp.a-Muide-Meulestede (nu de sp.a De Dokken genoemd). Tijdens de maandelijkse vergaderingen kwam hij vaak tussen, altijd rustig & wijs… want dat was hij ook.

We kunnen afscheid nemen van Lucien op zaterdag 25 juni 2016 om 11 uur in de Loods (zijn kathedraal, zoals Eric Vermeulen het zo mooi zegde), Patrijsstraat 10 te 9000 Gent, tijdens zijn rouwplechtigheid.