Op vrijdag 20 november organiseerde het MVO-platform Vlaams-Brabant in Scherpenheuvel voor de vijfde keer haar rondetafelgesprekken.

Dit platform is een initiatief van het startcentrum voor sociale economie RIC, de Vlaams-Brabantse werkgeversorganisaties VOKA, UNIZO, VKW en tot slot de provincie. Dit jaar sprong ook Verso, de vereniging voor social profit ondernemingen, op de kar.

Het platform komt samen om van gedachten te wisselen over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en om acties uit te werken om dit prominenter op de agenda te plaatsen bij ondernemers en beleidsmedewerkers”, zegt gedeputeerde Marc Florquin. “Doel van deze gesprekken is een brug slaan tussen reguliere en sociale economie, en de overheid.

Ondertussen spitsen ondernemers zich in hun bedrijfsvoering steeds meer toe op een verantwoorde manier van ondernemen, voor het milieu en voor de maatschappij. Maar er is nog werk aan de winkel. Pas als het MVO-gedachtengoed verankerd zit in de gehele bedrijfsvoering kunnen bedrijven maximaal inspelen op maatschappelijke uitdagingen. Sociale innovatie of ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen 2.0’ is het doel”, besluit Marc.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.